Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací

O projektu

Cíl projektu Jídlo z blízka

Záměrem projektu „Jídlo z blízka - vzdělávání kuchařů a zemědělců pro vytvoření regionální gastronomie jako součást udržitelného cestovního ruchu Olomouckého kraje“, registrační číslo CZ.1.07/3.2.05/03.0024, je vytvoření a ověření vzdělávacích modulů pro společné vzdělávání kuchařů a regionálních zemědělců. Projekt si klade za cíl zvýšit kvalitu regionální gastronomie a podpořit tak udržitelný cestovní ruch Olomouckého kraje.

Náplní projektu je vytvoření a ověření vzdělávací metodiky a její předání ve formě praktických dovedností a znalostí, jež kuchařům a farmářům umožní vzájemnou efektivní spolupráci ve vytváření nabídky „jídla z blízka“ – regionální gastronomie, postavené na čerstvých a autentických místních surovinách, tradičních recepturách a řemeslných dovednostech všech zúčastněných.

Propojování gastronomů a zemědělců posiluje místní ekonomiku a napomáhá zvyšovat koloběh financí v regionu a udržovat jeho rozvoj. Znalosti a dovednosti získané v průběhu projektu umožní kuchařům a zemědělcům efektivnější spolupráci a přidávání vyšší hodnoty jejich produktům a službám. 

Projekt Jídlo z blízka koncepčně navazuje na různé probíhající marketingové turistické kampaně, jejich poselství nicméně ukotvuje v praktických nástrojích. 

3.1 Jídlo z blízka 

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Aktuality